В галактиката Млечния път има извънземни цивилизации, макар че има

...
В галактиката Млечния път има извънземни цивилизации, макар че има
Коментари Харесай

Галактиката ни пълна с мъртви извънземни цивилизации?

В галактиката Млечния път има извънземни цивилизации, въпреки че има огромна възможност множеството от тях да са към този момент мъртви, сочат данните от изследване.

Учени от Калифорнийския софтуерен институт, лабораторията Jet Propulsion на NASA и гимназията Сантяго са употребявали разширена версия на Уравнението на Дрейк, което дефинира вероятността за съществуването на извънземен разсъдък в нашата вселена. Проучването взема поради разнообразни фактори, които се допуска, че биха могли да видят към обитаема среда и дефинира, че в нашата вселена може да се е зародил живот към 8 милиарда години след образуването й. Някои от тези цивилизации може да се намирали на 13 000 светлинни години от центъра на галактиката, с към 12 000 светлинни години по-близо от Земята, където хората се счита, че са се появили 13.5 милиарда години след образуването на Млечния път.

Проучването, което към момента не е минало научна критика, също по този начин преглежда фактори, които може да са поставили завършек на тези цивилизации, като излагане на радиация, прекъсване на еволюцията и склонността на интелигентните форми на живот към самоизтребление, без значение дали това става посредством климатични промени, софтуерен прогрес или война. Това допуска, че в случай че в галактиката към момента има живи извънземни цивилизации, те най-вероятно са млади, защото самоунищожението нормално става след дълъг интервал.

" Няма доказателства, които категорично да допускат, че интелигентната форма на живот в последна сметка се самоунищожава, само че не можем да изключим тази опция, " се споделя в изследването, представено от profit.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР