В понеделник вечерта (20 май)сайтътАфера“публикува телефонен разговор, в който се

...
В понеделник вечерта (20 май)сайтътАфера“публикува телефонен разговор, в който се
Коментари Харесай

„Неофициален кеш“ за размисъл: Какво съдържат записите, изтекли в разгара на кампанията

В понеделник вечерта (20 май)сайтът„ Афера “публикува телефонен диалог, в който се твърди, че участватлидерите на „ Продължаваме промяната “ (ПП).В записа, който е с неприятно качество, се разисква главно търсенето на пари за предизборна акция, както и отчитането и спазването на законовите предели.

Един от участниците в записания диалог, който според„ Афера “ есъпредседателят на Политическа партия Асен Василев, приказва за „ всекидневен кеш “,с който партията разполагаи дружно с останалите участващи се пробват намерят метод по какъв начин да го легализират.

В края на аудиото глас, наподобяващ този на Кирил Петков пита „ дали има някой, който може да даде още малко пари за акцията “.Парите може да са са публични или неофициални, „ както му е по-удобно на този човек “ прецизира гласът и акцентира, че парите ще бъдат употребявани за телевизионна реклама.

От„ Продължаваме промяната “ (ПП) потвърдихасъществуването наподобен диалог, само че дефинираха записакато " компромат " и подчертаха, че в него са подбрани накъсани изречения:

„ Такава неистина и подстрекателство е използването на имена, които от дълго време служат за компрометиране при всяка обстановка. В записите със подозрително качество се чуват накъсани изречения и изрази, комфортно подбрани за основаване на избрани внушения ".

В допълнение от партията препубликуваха записа, разпрсостранен по-рано от„ Афера “ и написаха, че от него хората ще схванат, че на изборите през 2023 г.не са успелида събератпари, с цел да си финансираткампанията. " Сега ситуацията е същото, по тази причина и сме оповестили дарителска акция “, пишат от Политическа партия.В обявата се добавя, че са стигнали и до извод, " че българските служби ги наблюдават и подслушват ".

„ Това може да ви изясни и за какво ГЕРБ и Движение за права и свободи водиха такава люта борба, с цел да ги запазят в този тип “, написа още в поста.
Не отново, а още веднъж
По време на договарянията за кабинет през май 2023 година още веднъж бепубликуван запис на онлайн съвещание на Националния съвет на „ Промяната “ от някогашния народен представител от ПП-ДБ Радостин Василев. Тогава той напусна партията. На него се чуват гласовете, наподобяващи тезина Петков и Василев, които разясняват потребността от промяна на шефовете на службите, които ще се съгласуват с „ посолството “.Тема в диалога е иимунитета на Бойко Борисов.

След изтеклия запис Бойко Борисов „ замрази “ прегворите за състав на Министерския съвет, само че по-късно обединенията се схванаха и правителсво беше формирано.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР