Здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар до края

...
Здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар до края
Коментари Харесай

Здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар до края на юни

Здравноосигурените лица могат да сменят персоналния си доктор до края на юни. Ежегодно промяна на персонален доктор може да бъде осъществена през юни и през декември, напомнят от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на уеб страницата си. 

Справка за общопрактикуващите лекари, сключили контракт с НЗОК, може да се направи на уеб страницата на касата.

Смяна на персонален доктор може да се направи когато и да е, в случай че лицето се реалокира да живее в различен град; в случай че смени адреса си по персонална карта; в случай че досегашният персонален доктор приключи практиката си или контракта си с НЗОК, или бъде трайно възпрепятстван да оказва здравна помощ.

Желаещите да сменят персоналния си доктор би трябвало персонално да отидат при новоизбрания доктор, носейки здравната си брошура. Новоизбраният доктор би трябвало да попълни данните си в нея и да включи пациента в пациентската си листа. Смяна на доктор може да се направи и онлайн, като е належащо да се попълни формуляр за промяна - регистрационна форма за непрекъснат избор. Документът, подаван по електронен път, би трябвало да се подпише с електронен автограф.

Регистрационен формуляр за непрекъснат избор на персонален доктор може да се изтегли от уеб страницата на НЗОК.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР