Посланикът на Република Словения в България, Н. Пр. Наташа Бергел,

...
Посланикът на Република Словения в България, Н. Пр. Наташа Бергел,
Коментари Харесай

Посланикът на Словения Наташа Бергел с първа визита в Плевен

Посланикът на Република Словения в България, Н. Пр. Наташа Бергел, посети Плевен и организира работна среща с кмета на Общината доктор Валентин Христов.



Двамата разискаха благоприятни условия за съдействие и обмяна на положителни практики сред Плевен и градове в Словения. На срещата участваха и представители на Областния пчеларски съюз.



„ За Плевен е чест да Ви посрещнем с добре пристигнали на Вашето първо посещаване в нашия град. Ще се веселя тази първа среща да има и своето продължение посредством взаимни начинания в другите сфери – бизнес, просвета, медицина, обучение и туризъм. Градът ни съставлява интерес освен със своите исторически и културни забележителности, само че и с красивата природа, която посетителите от Словения биха могли да видят в региона “, сподели при започване на срещата доктор Христов.

Специално внимание по време на диалога бе обърнато на опциите за партньорство сред Плевен и Словения по линия на пчеларството и реализирането на съвмести начинания с Областния пчеларски съюз. Отправена бе и покана пчелари от Словения да вземат участие в обичайното за Плевен пчеларско ревю, чието последващо издание ще се организира през м. февруари 2025 година Посланик Бергел уточни, че пчеларството има вековна традиция в Словения и че с наслада техни представители биха си сътрудничили с пчелари от Плевен. В Словения има най-вече пчелари на глава от популацията в Европа, самодейността за към този момент одобрения Световен ден на пчелите също идва точно от Словения - от 2017 година насам 20 май е разгласен за Световен ден на пчелите, който съответства и с деня на първата аудиенция на Н. Пр. Наташа Бергел в Плевен.

В знак на почитание и другарство доктор Валентин Христов връчи на госпожа Наташа Бергел протоколен подарък, а Нейно Превъзходителство написа обръщение до жителите на Плевен в Почетната книга на града.



По време на визитата си дипломат Бергел посети и ДГ „ Слънце “ в Плевен, където бе посрещнато с песни и танци от децата и галерия от детски рисунки за пчелите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР