В Деня на детето ужасна трагедия разтърси пловдивското село Желязно.

...
В Деня на детето ужасна трагедия разтърси пловдивското село Желязно.
Коментари Харесай

Самотна майка уби 8-годишната си дъщеря си в пловдивско село

В Деня на детето ужасна покруса раздруса пловдивското село Желязно. Самотна майка умъртви с нож 8-годишната си дъщеричка, след което прободе и себе си. Нещастието е станало тази заран, без никакви предварителни знаци, че в фамилията има проблеми, заяви Българска национална телевизия.

30-годишната жена, която е самотна майка, пробола с нож 8-годишната си щерка, след което нанесла удари и върху себе си. Детето е умряло в Университетската болница " Свети Георги ", а майката е с заплаха за живота. В селото са потресени от случилото се. Близка родственик описа пред камерата ни, че до момента не е имало никакви проблеми в фамилията.

Самотната майка Лилия Халкалиева е живеела с дъщеричката си Вилияна, майка си и вуйчо си. Момиченцето е стъпало на учебно заведение в Пловдив, който е на няколко километра от селото. По думите на близка родственик на фамилията, през днешния ден е трябвало да вземат свидетелството за приключен първи клас на детето.

Облекли се да потеглят за учебното заведение, влиза в стаята нещо да вземат и е станало това знамение, не знам, ние сме в суматоха като чухме, описа Мария Халкалиева.

В селото разказват фамилията като доста кротки и работливи хора.

Семейството е безшумно непретенциозно, не са конфликтни, не сме в никакъв случай имали проблеми с тях. Те са доста положителни хора, само че не знам каква е повода довела до този случай. Днес по случай първи юни читалището бяхме организирали празник на детето, спектакъл щяхме да организираме тази вечер, беше проведено, само че всичко отменихме поради нещастието, през днешния ден няма да има празник, сподели Валентина Узунова, кмет на село Желязно.

Малката Вилияна била будно и ученолюбиво дете, чест клиент на библиотеката в селското читалище.

Идваше и тя избираше по пет книги и се чудеше коя от всички да вземе. Искаше всичките да ги вземе. Обичаше да чете, баба ѝ и четеше, идваха дружно да взимат книжки. Пълна покруса, цялото село сме потресени, нямаме думи. Нищо не мога да кажа повече, сподели Красимира Цветкова секретар на читалището.

От Агенцията за обществено подкрепяне обявиха, че до момента не са получавали никакви сигнали, че фамилията е в риск. В институцията няма данни да са имали финансови проблеми. Окръжната прокуратура образува досъдебно произвеждане за съзнателно ликвидиране. Продължават разпити по следствието, назначени са голям брой експертизи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР