В четвъртък Южна Корея прие нов закон, който ще подмлади

...
В четвъртък Южна Корея прие нов закон, който ще подмлади
Коментари Харесай

Южна Корея подмладява жителите със закон

В четвъртък Южна Корея одобри нов закон, който ще подмлади съвсем всичките жители на страната с най-малко една година, оповестява „ Ройтерс “.

Причина за това е, че по остаряла традиция в азиатската страна е признато, че човек се ражда на една година и на всеки 1-и януари се прибавя по още една. Това е най-разпространеният метод за пресмятане на възраст и корейците го употребяват в всекидневието си.

В същото време, обаче, за пресмятане на възраст, обвързвана с ограничавания, като пълноправие или възраст за покупка на алкохол, се приема, че човек се раджа на 0 години, само че още веднъж на всеки 1 януари се прибавя по още 1.

А от 1960г. е признато, че в медицински и публични документи се записва и стандартизираната интернационална възраст, каквато се употребява и в България, а точно човек се ражда на 0 години и навършва 1 година тъкмо 12 месеца след раждането си.

В днешния свят несъответствието при тези три метода води главно до обърквания. Затова от ръководещото болшинство са приели, че от 2023г. на всички публични документи ще се изписва само интернационалната стандартизирана възраст на жителите.

„ Разликата в формалната, легалната и обществената възраст води само до обърквания, забавяния и разногласия “ разяснява Йо Сан Бум от „ Силата на народа “.

Промените се одобряват положително от обществото, изключително от младежите.

„ Когато приказвам с чужденци, постоянно се възнамерявам на какъв брой години съм, а те ме гледат необичайно, тъй като ми лишава време да отговоря на този въпрос. А и кой не би желал да се разсъни година по-млад? “ разяснява 29-годишнта Джон Да Уен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР