В Барселона става все по-интересно. Новият президент Жоан Лапорта не

...
В Барселона става все по-интересно. Новият президент Жоан Лапорта не
Коментари Харесай

Бартомеу захапа Лапорта: Предаде интересите на Барселона

В Барселона става все по-интересно. Новият президент Жоан Лапорта не съумя да преподпише контракта на Лионел Меси. Аржентинецът мина в ПСЖ поради финансовите регулации в Ла Лига.

Лапорта не стопира да се оплаква от наследените задължения, като даже разгласи, че те са повече от хипотетичното първоначално. Поради тази причина той не съумя да съблюдава обещанието си - да уреди оставането на Меси.

Именно на всички тези обвинявания с отворено писмо отговори някогашният президент на Барселона Джосеп Мариа Бартомеу, който показа своята истина за обстановката и метод, по който той е възнамерявал да се оправи с проблемите и да задържи Меси на " Камп Ноу ".

" Нашият съвет на шефовете планираше да назначи избори на 21 март 2021-а година в границите на законоустановения ред в края на мандата ни, което щеше да ни даде задоволително време да се оправим с финансовите компликации и да уредим сметките към сезон 2020-а/210-а. Това бе нашето предпочитание да вземем нужните решения, с цел да не се стига до това състояние. Именно решения, които не бяха взети в последните месеци, което издава бездействието на настоящето управление, " написа Бартомеу в писмото си.

" През април 2020-а започнахме корпоративен проблект на Барселона, които целеше привличането на нови стратегически сътрудници. Ако новият ръб бе одобрил това решение и този план, то това би означавало финансова инжекция от 220 милиона евро в касата, с които да бъдат понижени загубите от пандемията, които през 2020/21-а година биха могли да доближат до 375 милиона евро. Ако към тези 220 милиона добавите и 20% понижение на заплатите на играчите, което бяхме възнамерявали (около 90 милиона евро), то тогава системата на Ла Лига за заплатите би била спазена и нямаше да има проблем с картотекирането на новите футболисти, " изяснява някогашният президент.

Той не стопира до тук, а даже упреква своя правоприемник Лапорта, че през това лято е изплатил избрана сума на Неймар (двете страни оповестиха извънсъдебно съглашение и преустановяване на делата), което е в ущърб на клуба, съгласно него.

" Защо взехте такова решение, което е срещу ползите на клуба, " пита Бартомеу в своето писмо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР