В България години наред нямаше напредък главно защото ХДС ухажваше

...
В България години наред нямаше напредък главно защото ХДС ухажваше
Коментари Харесай

Германците не искали да плащат за безработните в България

" В България години наред нямаше прогрес основно тъй като ХДС ухажваше един подкупен министър председател " - по този начин немският евродепутат Даниел Фройнд отговори на една имитация на генералния секретар на ХДС Паул Цимяк за България. Какво се случи и по какъв начин се стигна до такава степен, споделя.

Едно изявление на генералния секретар на Християндемократическия съюз (ХДС) Паул Цимяк разбуни духовете в Германия. В диалог с t-online Цимяк дефинира европейските проекти на претендента за канцлер на Социалдемократическата партия (ГСДП) Олаф Шолц като " рискови ".

" Европа ще бъде наводнена с немски пари "

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Авторитетният английски ежедневник Financial Times излиза...

Цимяк твърди, че в своята стратегия социалдемократите, които съгласно последните изследвания изпреварват християндемократите, " възнамеряват съюз на задължения и прехвърляния в Европа ". " Следователно немските данъкоплатци, пенсионери и спестители в бъдеще ще би трябвало да дават отговор за задълженията на други страни ", споделя Цимяк.

" И още по-лошо: господин Шолц и ГСДП даже желаят да основат обществен съюз! Това значи, че работещите в Германия на процедура ще би трябвало да заплащат обществените помощи в други страни посредством налозите и обществените си вноски. Тогава Европа ще бъде наводнена с немски пари ", добавя той.

На въпрос дали в действителност счита сходен сюжет за реален, Цимяк дава отговор: " Разбира се. Електроинженерът от Вупертал и здравната сестра от Кемниц ще заплащат за безработните в Румъния, в България или в друга европейска страна. Това е визията на ГСДП за бъдещето на Европа ".

Реакцията на думите на Цимяк не закъсня. Евродепутатът от Зелените Даниел Фройнд написа в Twitter: " В досегашната предизборна битка Съюзът (между ХДС и посестримата партия ХСС - б.р.) не споделяше НИЩО за Европа, в този момент Цимяк подпали акцията: " Чужденците ви лишават всичко ". В България години наред нямаше прогрес основно тъй като ХДС ухажваше един подкупен министър-председател ".

Im Wahlkampf sagt die Union bisher NICHTS zu Europa, jetzt zündet die Kampagne: `Die Ausländer nehmen Euch alles weg.` In Bulgarien ging es über Jahre vor allem deshalb nicht voran, weil die CDU einen korrupten Regierungschef hofiert hat.
— Daniel Freund (@daniel_freund)

Социалдемократите също реагираха остро на изявленията на Цимяк. " Всеки отговор в това изявление е подбуден от суматоха ", съобщи водачът на ГСДП в Бундестага Карстен Шнайдер.

Как ще се споделя идващият канцлер на Германия?

Според последното изследване на Infratest dimap социалдемократите на Олаф Шолц са на път да завоюват парламентарните избори в Германия, които ще се проведат на 26 септември. Данните, които бяха оповестени предходната седмица, сочат, че за ГСДП биха дали своят вот 25% от германците. Съюзът сред ХДС и ХСС би получил рекордно ниските 20%. Зелените, които при започване на акцията бяха сериозен кандидат за първото място, също се срутват в допитванията и получават едвам 16% поддръжка.

Ръстът при социалдемократите се дължи значително на рейтинга на Олаф Шолц. 55% от гласоподавателите го дефинират като най-компетентен, а 42% - като най-симпатичен. При претендента за канцлер на християндемократите Армин Лашет тези проценти са надлежно 14 и 13. Кандидатката на Зелените Аналена Бербок е най-симпатична съгласно 23% от германците. Едва 7% я дефинират като най-компетентна.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР