В бъдещото Народно събрание, независимо от мнозинствата, които се очертават,

...
В бъдещото Народно събрание, независимо от мнозинствата, които се очертават,
Коментари Харесай

Кой ще управлява в бъдещия парламент? Прогнозата от политолог

В бъдещото Народно заседание, без значение от болшинствата, които се обрисуват, ново държавно управление ще бъде формирано доста мъчно. Може да се окаже и невъзможна задача, стана ясно от коментар пред Нова телевизия на политолога от организация " Тренд " Димитър Ганев.

“Не виждам работеща настройка на няколко обединения, които да могат да сформират кабинет ”, сподели Ганев.
-->
“Това, което виждам в акцията на Политическа партия е твърдо слагане на алена линия за някаква колаборация с ГЕРБ. От друга страна, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и “Възраждане ” ще имат аритметично болшинство. Но това са партии, сред които е невероятно да има коалиция. Това значи, че би трябвало да има някаква колаборация сред тези два лагера, които бяха родени през 2020 година ”, разясни той.

Ганев изрази неустановеност в съставянето на държавно управление, което съгласно него ще докара до още по-ниска изборна интензивност при последващи избори.

Според изследване на организация “Тренд ” като максимален проблем гласоподавателите са показали инфлацията, растящите цени и енергоизточниците. За 77% от участниците в проучването това са предпочитаните тематики, с които би трябвало да се захванат ръководещите. На второ място (75%) са ограничения против обедняването, а като трети приоритет 43 на 100 показват битката с корупцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР