В 12:00 часа изтече срокът на ултиматума, който руската посланичка

...
В 12:00 часа изтече срокът на ултиматума, който руската посланичка
Коментари Харесай

Ултиматумът изтече, Митрофанова е в МВнР

В 12:00 часа изтече срокът на ултиматума, който съветската посланичка Елеонора Митрофанова сложи на страната ни. Митрофанова е отишла на среща с външния ни министър Теодора Генчовска в Министерство на външните работи, съобщи Нова телевизия.

Руският дипломат заплаши, че в случай че държавното управление не анулира решението си за изпъждане на 70 дипломати и чиновници на съветското посолство у нас, тя ще се свърже с президента Путин и ще предложи разкъсване на дипломатическите връзки. Още нощес Теодора Генчовска сподели, че нотата е изпратена до премиера и в Министерство на външните работи чака инструкции.

" Поставихме изискването и чакаме до 12 часа в петък отговор от Министерството на външните работи. Ако не последва отговор или в случай че той е негативен, ще слага пред президента на Руската федерация въпроса за закриване на посолството. Това ще значи спиране на дипломатическите връзки, което е извънредно нежелателно и безусловно нездравословно за нашите дълги и доста топли връзки ", съобщи Митрофанова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР