Папа Франциск приписа второ чудо на италианския тийнейджър Карло Акутис,

...
Папа Франциск приписа второ чудо на италианския тийнейджър Карло Акутис,
Коментари Харесай

Папата готви канонизация на 15-годишен младеж, известен като Божия инфлуенсър

Папа Франциск приписа второ знамение на италианския младеж Карло Акутис , който употребява компютърните си умения за разпространяване на католическата религия, разчиствайки пътя той да стане първият светец от поколението на милениалите. Акутис, който умря от левкемия през 2006 година на 15-годишна възраст , беше прочут импровизирано като " Божия инфлуенсър ", предава Ройтерс.

Роден в Лондон и израснал в Милано, Акутис се грижеше за своя енорийски уеб страница и по-късно за уеб страницата на основана във Ватикана академия. Папа Франциск взе решението за признание на второто знамение по време на среща с кардинал Марчело Семераро, началник на отдела за канонизация на светии във Ватикана, оповестиха от Светия Престол в четвъртък.

Акутис беше разгласен за благословен през 2020 година , откакто му беше приписано едно знамение. Приписването на второ знамение значи, че той към този момент може да бъде канонизиран , само че Ватикана не уточни по кое време ще се случи това. Римокатолическата черква учи, че единствено Бог прави чудеса, само че че светците, за които се счита, че са с Бога на небето, се застъпват за хората, които им се молят. Чудо нормално е необяснимо от здравна позиция излекуване на човек.

Заради своята " значима роля в евангелизацията посредством интернет ", Акутис беше избран за патрон на миналогодишния Световен ден на младежта в Лисабон, оповестиха уредниците на събитието.
 Папата песимистичен към
Папата песимистичен към " плачещите " Мадони

Той предизвести епископите по места да изследват деликатно сходни явления
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР