Увереността не е черта, с която човек се ражда. Точно

...
Увереността не е черта, с която човек се ражда. Точно
Коментари Харесай

Пет психологически трика, благодарение на които ще изглеждате по-уверени

Увереността не е линия, с която човек се ражда.

Точно както мускулите в тялото ви, това е нещо, което се построява и усъвършенства всеки ден с непрекъсната процедура.

Има няколко метода за построяването на убеденост в дълготраен проект, като да вземем за пример да знаете какви са вашите полезности и да практикувате позитивно мислене, написа CNBC.

Понякога обаче имаме потребност да демонстрираме убеденост на момента.

Ето някои от обичаните на психически трикове на Тес Бригъм, психотерапевт от Сан Франциско, които вършат по този начин, че човек неотложно да наподобява по-уверен пред други хора:

Обърнете отрицателните догатки

Без да осъзнаваме, ние постоянно вършим догатки за уменията, които ни липсват.

Да кажем, че като подрастващи постоянно сте били срамежливи, тъй че в този момент, като възрастни, да говорите пред други ви наподобява като нещо, в което се справяте извънредно. За страдание, вашият началник ви е помолил да извършите презентация пред екипа.

Предизвикайте отрицателните схващания, които имате за себе си, като ги обърнете. Това може да бъде направено, като си повтаряте всеки ден: “Аз съм отличен обществен оратор и хората желаят да чуят моите хрумвания.”

Не спирайте да си го повтаряте на разум или на глас. Така ще усетите, че не се чувствате толкоз обезпокоени и усещате, че сте по-подготвени.

Не казвайте „ Аз мисля “ или „ Аз не съм сигурен “

Заменете показващите уязвимост думи и изречения с такива, които ви карат да изглеждате по-професионално и по-способни.

Когато разговаряте с други хора, избягвайте да стартирате или да завършвате фрази с “Аз мисля”или “Аз не съм сигурен.” Вместо това това използвайте “Аз имам вяра,” което демонстрира, че контролирате мисълта и пресъздавате една спокойна убеденост.

Други изречения, като “По мое мнение”, също вършат по този начин, че да звучите не толкоз уверени. Просто пристъпете към същността на нещата и отстранете ненужните прелюдия.

Спомняйте си за време, в което сте се чувствали уверени

Точно преди да извършите нещо, което ви тормози, пробвайте едно упражнение за визуализация, при което си припомняте предходен опит, в който сте имали оптимално равнище на сила, централизация и достижения.

Разиграйте още веднъж случилото се в мозъка си. Какво сте правили? Кой е бил там? Каква реакция сте получили от другите? Как сте се чувствали, когато всичко е завършило? Вземете тази позитивна сила и убеденост и се върнете в сегашното.

Стоите надалеч от обществените медии

Много е елементарно човек да си губи времето в обществените медии и да се съпоставя с другите. Не забравяйте обаче, че тези постове или видеа, които виждате, не всеки път отразяват действителността. Ничий живот не е съвършен.

Увереността идва от това да вярвате в себе си, в личните си благоприятни условия и на какъв стадий от своето персонално странствуване се намирате. Сравнявайки себе си с другите, които споделят единствено “бляскавите” неща в живота си, не ви разрешава да видите ясно своите лични достижения.

Не влизайте в обществените медии, когато се чувствате неуверени в себе си или когато ви следва да извършите нещо мъчно. Вместо това вземете един дневник и пишете в него нещата, които сте създали и с които се гордеете.

Носете нещо, което ви кара да се чувствате мощни

Всички разполагаме с “онази дреха” — рокля, костюм, чифт дънки, някакво украшение, която ни кара да се усещаме страхотни и мощни. Носете тези неща, когато имате потребност от бърз прилив на убеденост или имате отегчителен ден.

Проучвания демонстрират, че облеклата, които носим, могат да повлияят на нашите когнитивни процеси. Те могат да подобрят представянето ви и да засилят усещането на другите хора за вас.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР