Израел актуализира плановете на настъпателната операция в град Рафах в

...
Израел актуализира плановете на настъпателната операция в град Рафах в
Коментари Харесай

Израел променя плановете на операцията в Рафах заради САЩ

Израел актуализира проектите на настъпателната интервенция в град Рафах в южната част на Газа, с цел да отговори на условията на Съединени американски щати, написа The Times of Israel с позоваване на чиновник на Белия дом.

В продължение на няколко месеца Съединени американски щати се противопоставяха на предприемането на военно нахлуване от израелската войска към Рафах, като предупреждаваха, че то може да докара до огромен брой жертви измежду гражданското население.

Същевременно неназованият чиновник отбелязва,че в този момент " Йерусалим е на прав път към реализацията на нахлуване в Рафах, което не би провокирало безпокойството на Съединени американски щати ".

" Справедливо е да се каже, че Израел актуализира своите проекти. Те се съобразиха с голям брой изразени от нас безпокойства... Трябва да кажа, че след завръщането ни от Израел преди няколко дни стана явно, че израелската страна се отнася съществено към тези предизвестия. " – отбелязва американският чиновник.

Той добавя, че обстановката в Рафах съществено се е трансформирала през последните няколко седмици предвид на всеобщата евакуация на палестинското население.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР