ИСЛАМАБАД (AP) — Приблизително 200 000 души в Пакистан може

...
ИСЛАМАБАД (AP) — Приблизително 200 000 души в Пакистан може
Коментари Харесай

Необичайно силните мусонни дъждове в Пакистан ще засегнат 200 000 души, предупреждава висш служител на ООН

ИСЛАМАБАД (AP) — Приблизително 200 000 души в Пакистан може да бъдат наранени от идния сезон на мусоните, който се чака да донесе по-проливни дъждове от нормално, предизвести почитан чиновник на Организация на обединените нации в четвъртък.

Организацията на обединените народи, благодарение на локалните управляващи, е изготвила проект за деяние при изключителни обстановки с 40 милиона $, заделени за реагиране при всевъзможни изключителни обстановки, сподели Мохамед Яхя, новоназначеният непрекъснат координатор и филантропичен координатор в Пакистан.

Яхя сподели пред публицисти в Исламабад, че синоптиците в Пакистан предвиждат превалявания над естествените през идващите седмици. Дъждовете обаче няма да са толкоз мощни, колкото през 2022 година, когато опустошителните наводнения убиха 1739 души, унищожиха 2 милиона домове и покриха в един миг една трета от страната.

Пакистан е една от страните в света, които са най-уязвими от изменението на климата, частично заради големите си северни ледници, които в този момент се т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР