189 души останали блокирани на борда на самолет при температури

...
189 души останали блокирани на борда на самолет при температури
Коментари Харесай

Лекар към екипажа на Boeing 737-800 с драматичен призив: „Ако започнем излитане сега, децата няма да оцелеят!

189 души останали блокирани на борда на аероплан при температури над 50 градуса. Климатикът на Boeing 737-800 се развалил преди излитането на полета от турския курорт Аналия до немския град Мюнстер.

Това се е случило на 6 юни. Семейство Янсен от немската провинция Долна Саксония желало да се върне вкъщи след няколко дни почивка в Турция. Самолетът на турска авиолиния трябвало да излети в 20:15 часа, показва „ Билд “. Същия ден даже вечерните температури в Анталия достигали 41 градуса.
Пътниците били откарани до самолета в два рейса.

„ Когато се качихме, незабавно усетихме топлината вътре “, споделя Доминик Янсен.

Климатикът бил развален, а самолетът останал на пистата съвсем час. По думите на фамилията термометърът се е покачил до шокиращите 52 градуса.

Ситуацията ставала все по-драматична за пасажерите, изключително за децата. Нанси Янсен помогнала на петмесечно бебе, което изглеждало от ден на ден губело нежизнеността си. Тя се пробвала да го освежи.

„ Децата ставаха все по-шумни и по-шумни, от всички се стичаше вода. Ситуацията беше доста сложна. Мъж и жена бяха изплашени до гибел за здравето на децата си. Паниката се популяризира във всички “, споделя Доминик Янсен.

Според пасажерите помощта на екипажа е била дребна.

В последна сметка „ Боингът “ е рулирал към пистата, вместо да излети. Лекар се е обърнал към екипажа с трагичен апел на турски език: „ Ако стартираме политане в този момент, децата няма да оцелеят “.

Пилотът се е върнал на терминала на летището.

„ Авиокомпанията не предложи никаква помощ – нито безвъзмездна вода, нито храна “, споделя Диминик Янсен.

„ Безопасността и благосъстоянието на нашите пасажери и екипаж е наш главен приоритет “, споделят от компанията по-късно в свое изказване. Тя дава обещание да работи със съответните органи за попречване на сходни произшествия в бъдеще.

С съвсем четири часа забавяне и с друг аероплан, множеството от пасажерите съумяват да излетят, описа бТВ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР