Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия

...
Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия
Коментари Харесай

Николай Марков, Величие: Нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент - " Величие "? В единия вектор виждаме партии, които имат намерено проруско говорене и проруски политики, които се декларират ясно и намерено. От другата страна, има група партии, които декларират прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво тъкмо съдържат. Това разяснява пред Българска национална телевизия ръководителят на партия " Величие " Николай Марков.

Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, сподели той и добави: " Ние не желаеме да пазиме прозападни евроатлатици до момента в който не ни се обясни какво съдържа това. Искаме да знаем съответно какво ще се случва в България, в случай че се направи държавно управление. Нещо доста ясно, което всички български жители желаят да знаят. Искат да знаят това държавно управление с какво ще се занимава, какъв брой време, какви периоди и какви ще бъдат резултатите от това държавно управление. "

От " Величие " са подготвени да вземат участие в чуване преди същинските договаряния за бъдещо ръководство: " Има покана за чуване, а не покана за договаряния. Ние не знаем какво ще вършат, с цел да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще образуват държавно управление по тематиката Украйна. Нашата позиция е, че това са два приятелски народа, които водят война в една световна война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито считаме, че българи би трябвало да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция ", акцентира Марков.

Той е безапелационен, че България би трябвало да спре военната си помощ за Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР