Увеличението на пенсиите на практика е по-голямо. Това стана ясно

...
Увеличението на пенсиите на практика е по-голямо. Това стана ясно
Коментари Харесай

Радост от Гълъб Донев! Увеличението на пенсиите по-голямо

Увеличението на пенсиите на процедура е по-голямо. Това стана ясно от изявление на  вицепремиера и обществен министър Гълъб Донев в " Панорама "

За огромна част от българските пенсионери това е единствения приход, който получават. 47% от българските пенсионери живеят в риск от беднотия и обществено изключване, изясни общественият министър.

Пенсиите приблизително ще се вдигнат с 14%, безапелационен бе Донев. Актуализацията на ДОО беше направена по този начин, че да бъде обезпечена финансовата непоклатимост на системата, акцентира министърът.

По думите му, до 600 лв. ще е растежът на междинната пенсия до края на годината.

Според Донев, има няколко фактора, които въздействат на безработицата. Те са растежът на Брутният вътрешен продукт, мярката 60/40, която се ползва от началото на пандемията и дейните политики на Агенцията по заетостта.

Заръката на президента Румен Радев към всеки един член на служебното държавно управление беше да резервира своя неутралитет, да бъде надалеч от политическите партии, да извършва своите отговорности и да може да приготви едни почтени и обективни избори, да минимизира купения избор, тъй че да се проведат през ноември месец избори 2 в 1, изясни още Гълъб Донев.

Разбира се, че това което се случи с актуализацията на трите закона в Народно събрание приличаше по-скоро на предизборна акция, в сравнение с един логичен парламентарен спор, призна Донев.

На въпроса дали до момента в който са управлявали, Кирил Петков и Асен Василев са правели партия, Донев отговори: " Мисля, че не ".

Няма лист за уволнения в страната, аз най-малко не съм виждал подобен, безапелационен е Гълъб Донев в отговор на въпрос за уволнението на проф. Асен Балтов от " Пирогов ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР