Увеличаването на базовия лихвен процент поради инфлацията може да причини

...
Увеличаването на базовия лихвен процент поради инфлацията може да причини
Коментари Харесай

Bank of England: Растящата инфлация може да предизвика пазарен шок

Увеличаването на базовия лихвен % заради инфлацията може да аргументи срив на финансовия пазар, предизвести през днешния ден Банката на Англия (Bank of England) в нов отчет.

Подобни съмнения, следени през март 2020 година, в разгара на пандемията от ковид, могат да се появят още веднъж по отношение на дейностите на политиците за ограничение на инфлацията, сподели Банката. Тя отбелязва „ нараснало вдишване на риск “ и „ уязвимости “ в активността на финансовите пазари, оповестява " Политико ", представени от БГНЕС.

Оценките на активите биха могли да се поправят внезапно, в случай че да вземем за пример участниците на пазара преоценят вероятностите за напредък, инфлация или лихвени проценти. Всяка сходна промяна би могла да бъде подбудена от уязвимостите в пазарното финансиране, които бяха разкрити през март 2020 година Това може да има последствия за действието на пазара и финансовите условия, а оттова и за действителната стопанска система.

Предупреждението идва, когато централните банки по света, сред които Федералния запас на Съединени американски щати и самата Централна банка на Англия, стартират да обмислят понижаване на стимулиращите ограничения и увеличение на лихвените проценти заради възходящата инфлация.

В лостовете на корпоративните заеми да вземем за пример „ има признаци на продължаващо разхлабване на стандартите за обезпечаване и нараснало вдишване на риск в някои бизнеси за капиталово банкиране “, с евентуални резултати върху финансовата непоклатимост, съгласно отчета.
 Световната банка увеличи прогнозата за Брутният вътрешен продукт на България Световната банка увеличи прогнозата за Брутният вътрешен продукт на България
Икономиката на България ще нарасне с 3.7% през актуалната година, сочи най-новата есенна прогноза на Световната банка. Това представляв...

За справяне с тези резултати ще би трябвало да бъдат признати нови разпореждания, споделиха от Банката и сега се работи по това. „ Интервенциите на централната банка не могат да бъдат сурогат на интернационално координираните промени, които покачват устойчивостта на небанковия финансов бранш “, предизвестява тя.

Въпреки че Обединеното кралство и Съединени американски щати евентуално са на ръба да извърнат посоката на паричната политика, времето за деяние може да изтече.

Увеличаването на бизнес заемите през пандемията прави доста английски компании уязвими към несъстоятелност, сподели Банката. Все отново банковият бранш остава постоянен и в положение да поддържа стопанската система, до момента в който възобновяване от пандемията продължава. Очаква се английските банки да бъдат също устойчиви против рецесията с китайския корпоративен дълг, добави Банката, акцентирайки скорошната неустойчивост на пазара, провокирана от имотния колос Evergrande. Корпорациите нормално имат по-силни салда, които ги защищават от проблеми с обслужването на дълга.

„ Тъй като стопанската система се възвръща и държавната поддръжка, в това число рестриктивните мерки за очистване на поръчки, отпада, се чака несъстоятелността на бизнеса да се усили от исторически ниските равнища “, се споделя в отчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР