Утре, 25 юли, предстои последното преди лятната ваканция заседание на

...
Утре, 25 юли, предстои последното преди лятната ваканция заседание на
Коментари Харесай

Готви ли се Столичният общински съвет да одобри застрояване на Източен парк?

Утре, 25 юли, следва последното преди лятната почивка съвещание на Столичния общински съвет (СОС). И към този момент има предизвестие, че се гласи приемане на ново съществено решение тъкмо преди края на мандата на настоящия съвет.
Става въпрос за смяна и отваряне на път за застрояване на Източен парк, който се намира сред " Младост " и " Горубляне ". Според самостоятелния общински консултант Войслав Тодоров ще се създаде обстоен организационен проект (ПУП), който той вижда като директна стъпка за застрояване на 1,3 млн. квадрата в „ един от дребното съхранени зелените клинове на града ”
“Точно преди да си заминат, болшинството се готви да вземе решение, което ще се отрази на стотици хиляди жители на София с десетилетия напред. През идващия мандат следва работата по промени в общия организационен проект на града и от години упорствам тези терени да се защитят като зелени площи в него. Вместо това в летните месеци един отиващ си орган бърза да съсипе града ни ”, разяснява Войслав Тодоров във Фейсбук. Той е дал и линк към петиция с апел да бъде спряно това застрояване.

В оповестения за на следващия ден дневен ред на СОС, точка 37 визира тъкмо Подробен устройствен план за регулация и застрояване " на местности " ж.к. Горубляне 2 ", НПЗ " Изток - подзона Горубляне ", " ж.к. Горубляне 3 " и кв. " Горубляне ", регион Младост ". Предложението е на основния проектант Здравко Здравков.
Заради готвената смяна и с цел да изпрати настоящия СОС в " заслужена отмора ", на следващия ден (25 юли) от 9:00 часа пред Столична община се събира и самодейността " Обединена София ". Повече какво съставлява тя можете да си припомните ТУК! Предстои и следващ митинг в " Горубляне ", където има хора, които желаят да им бъдат върнати парцели тъкмо в парка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР