Успешният кардиохирург проф. Петров се впуска в предизборната надпревара, защото

...
Успешният кардиохирург проф. Петров се впуска в предизборната надпревара, защото
Коментари Харесай

Иво Петров: Трябва да се върнем към духовността и идеализма в управлението на София

Успешният кардиохирург проф. Петров се впуска в предизборната конкуренция, тъй като счита, че доста неща в София би трябвало да бъдат изменени. Проф. Иво Петров е в листата на ГЕРБ на второто място незабавно след претендента им за кмет Йорданка Фандъкова.

„ Трябва да вземем съдбовни решения, с цел да имаме България като страна, а не като територия”, съобщи Петров в „ 120 минути” по БТВ.

Сред огромните проблеми на София изброява замърсяването на въздуха и паркирането.

Що се отнася до потреблението на референдумите като метод на ръководство по значими въпроси за столицата, проф. Петров отбелязва, че този инструмент на директната народна власт не би трябвало да се употребява за щяло и нещяло, с цел да се харчи запас. Той също по този начин не е уверен, че народът взима вярното решение посредством референдум и образец за това е брекзит.

Проблемът с мръсния въздух може да се реши посредством централното отопление и поощряване на потреблението на възобновими източници от жителите на София. Такава политика е имала триумф в северните страни, а в България даже би бил по-голям, поради географското ѝ състояние.

Не би трябвало да се поставя разграничаване сред частни и държавни лечебни заведения. Отношението към пациента би трябвало да е еднообразно и в двата вида заведения, по този начин е и по закон, отбелязва Петров.

„ София е градът, в който пребивавам и в който се развивам”, съобщи лекарят, решил да се впусне в локалното ръководство.

„ Ние като характерности сме изключителни и мисля, че би трябвало да преместим акцента повече към духовността и идеалите, вместо да се концентрираме толкоз върху прагматизма и сребролюбието”, счита Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР