Управляващото мнозинство отказа да създадем анкетна комисия за меморандума между

...
Управляващото мнозинство отказа да създадем анкетна комисия за меморандума между
Коментари Харесай

ГЕРБ с нова атака срещу кабинета - слагат съмнителни подписи

Управляващото болшинство отхвърли да създадем анкетна комисия за меморандума сред държавното управление и компания Gemcorp Capital Management, което ускорява нашите подозрения, съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Той разяснява, че липсва информация по отношение на активността на компанията.

„ Как беше определена тази компания, кои са акционерите, които стоят зад нея, ще получава ли тя средства от Националния проект за възобновяване и резистентност или от други европейски фондове “, попита националният представител. Той счита, че е значимо да се знае дали Gemcorp ще получи държавна земя в „ Мини Марица Изток “. По думите на Добрев парафирането на меморандума в Гранитната зала на Министерския съвет, в наличието на премиера и с подписа на енергийния министър, „ не е по никакъв начин безобидна работа “.

"Доста наивно е да се счита, че просто от на никое място, внезапно, една компания подписва меморандум с държавното управление ", сподели заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Александър Ненков и добави, че липсва бистрота в дейностите на кабинета. Ненков настоя, че би трябвало да стане ясно какви са уговорките на нашата страна според подписания меморандум.

Прави ни усещане, че министър-председателят от ден на ден и повече не желае да участва в Народното събрание. Ако първоначално беше доста въодушевен да идва, да дава пояснения по всяка една тематика, то към този момент започваме да виждаме, че ръководещото болшинство го крие, разяснява още Ненков.

Томислав Дончев означи, че ГЕРБ-СДС поставя „ неистови старания “ да бъдат осведомени народните представители и обществото по настоящи тематики като форсмажор, „ политическите репресии от преди десетина дни “ и меморандума, само че „ властта не чува “.

Меморандумът, за който от ГЕРБ-СДС настояха да бъде основана анкетна комисия, бе подписан на 23 март. В прессъобщение на Министерството на енергетиката бе посочено, че документът е подписан с Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation. Документът регламентира съдействието сред страните по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, като се чакат вложения на стойност към 1 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР