Управителят на Руската централна банка Елвира Набиулина подчерта във вторник,

...
Управителят на Руската централна банка Елвира Набиулина подчерта във вторник,
Коментари Харесай

Руската БНБ: Въздействието на санкциите върху Русия да не се омаловажава

Управителят на Руската централна банка Елвира Набиулина акцентира във вторник, че въздействието на глобите върху съветската и международната стопанска система не би трябвало да се " омаловажава ".

" Санкциите са доста мощни..., ще бъде невероятно човек да се изолира от тяхното въздействие “, акцентира Набиулина, говорейки на взаимно съвещание на комисиите на Държавната дума, оповестява съветската организация ТАСС.

Освен това тя разяснява, че глобите, наложени от Запада против Москва, тласнаха съветската стопанска система към интервал на структурна промяна. Според нея тази промяна къса старите стопански връзки и основава нужда от появяването на нови.

Структурната промяна на съветската стопанска система ще продължи повече от една година, а в случай че светът навлезе в рецесия, това ще усложни процеса на промяна, сподели тя.

" Икономиката минава през интервал на структурна промяна. За другите промишлености наподобява друго: някъде това е търсене на нови външни пазари; някъде - различни задгранични снабдители на първични материали, съставни елементи, оборудване; някъде - преориентиране към вътрешния пазар, възходяща степен на обработка, смяна в самите артикули. Това е доста комплициран и многостранен развой, ние отчитаме в нашата политика по какъв начин се развива както в подтекста на промишленостите, по този начин и в районите. Според нашата оценка структурната промяна на стопанската система ще продължи освен през идната година, само че и през идващите години. Както нейният ритъм, по този начин и триумфът като цяло ще зависи от доста фактори ", сподели тя.

Предвид нуждата от дълготрайни запаси, е невероятно да се разчита единствено на банковия бранш, уточни още Набиулина.

" Банките не могат и не би трябвало да бъдат главният източник на дълготрайни средства или по-скоро на дълготрайно финансиране “, акцентира тя. Според Набиулина растежът, учреден само на увеличението на дълговата тежест на предприятията, е " пътят към кредитна рецесия “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР