Униформени от цялата страна охраняват широк периметър около сградата на

...
Униформени от цялата страна охраняват широк периметър около сградата на
Коментари Харесай

МВР блокира парламента, докараха и водно оръдие

Униформени от цялата страна охраняват необятен периметър към постройката на Народното събрание в деня, в който депутатите ще дебатират по вота на съмнение, а на площада ще се проведат няколко митинга.

На жълтите павета има тежко екипирани служители на реда и нови железни ограждения. Докарано е даже водно оръдие.

В понеделник от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е разпоредена инспекция след постъпила оперативна информация и поради голям брой сигнали за изявления в обществените мрежи, които приканват към ескалация на напрежението по време на плануваните демонстрации. Проверката ще обхване територията на цялата страна, осведомиха от силовото ведомство.

Протестите

Първи пред Народното събрание ще излязат от Национално придвижване " Хан Кубрат ". Точно със старта на дебатите по вота на съмнение в 11 часа стартира и митингът на националното придвижване с искане за оставката на Кирил Петков и държавното управление му.

От 14 часа пред Народното събрание ще стачкуват и от придвижване " Агора България ", където един от създателите е разпопеният Дионисий.

Организира се и трети митинг, който се чака и да е най-многоброен. Той стартира в 17 часа, а уредник е партия " Възраждане ". Митингът е под наслов за унищожаване на непознатото колониално държавно управление.

Очаква се митингите против кабинета на Кирил Петков да продължат и в сряда и в четвъртък, когато ще е и гласуването на вота на съмнение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР