Много често се използват тежки думи, обиди, негативни емоции се

...
Много често се използват тежки думи, обиди, негативни емоции се
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Имаме нужда от позитивни думи, които лекуват обществото ни

„ Много постоянно се употребяват тежки думи, обиди, отрицателни страсти се изкарват през езика ни. Моята огромна вяра е това да се промени. Защото думите имат мощ – могат да градят, могат да разрушават. И това, от което имаме потребност са положителни думи. Такива, които да лекуват обществото ни. “

Все повече чуждици навлизат в речта ни

Това сподели в предаването „ Тази заран “ кметът на София Васил Терзиев.

„ Надявам се дружно да успеем да сложим един различен вид израз на масата. Дължим го на обществото. От нас потеглят доста от недъзите, които виждаме край нас всеки ден “, добави той.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Село Козарско празнува 24 май: 150 къщи в Пазарджишко с българския трикольор 3 мин. Село Козарско празнува 24 май: 150 къщи в Пазарджишко с българския трикольор  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Село Козарско празнува 24 май: 150 къщи в Пазарджишко с българския трикольор 3 мин. Село Козарско празнува 24 май: 150 къщи в Пазарджишко с българския трикольор  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май

По думите му през днешния ден в София се чака един извънредно празничен 24 май. Терзиев показа, че е благополучен, че в този прекрасен ден има толкоз положително въодушевление в столицата.

Кметът изясни, че задачата му е всичко, което е било в културния календар на столицата да се продължи и да се даде подтик на младите.

История за непредвидена среща в парка и силата на думите 

„ Младите създатели, възпитаници, студенти – те са нашето бъдеще. Това са и нещата, върху които би трябвало да бъдем фокусирани като общество, тъй като в случай че тях ги няма, ние нямаме основа. Така всички други диалози за градинки, велоалеи и тротоари губят своя смисъл “, сподели Васил Терзиев.

„ Трябва ни народен блян. Трябва ни някаква много дълг визия за бъдещето, към която да сме обединени. Трябва ни и култура “, безапелационен е той.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР