Мащабно антитерористично учение се проведе вчера в Смолян. Целта на

...
Мащабно антитерористично учение се проведе вчера в Смолян. Целта на
Коментари Харесай

Командоси обезвредиха въоръжени терористи при мащабно учение в Смолян

Мащабно антитерористично обучение се организира през вчерашния ден в Смолян . Целта на занятието беше да се ревизира готовността на силите и средствата за реагиране на терористична опасност, както и да се усъвършенства координацията и оперативното взаимоотношение сред другите държавни и локални органи и структури.

В тренировката взеха присъединяване служители на реда, пожарникари, военни и медици . Сценарият на учението предвиждаше симулирана офанзива от две въоръжени лица , които нападат обект от сериозната инфраструктура на територията на региона с лек автомобил, нелегално добито огнестрелно оръжие и неподготвено взривно устройство . Нападателите преодоляват физическите бариери и откриват огън по чиновниците на обекта. В резултат на нападението, на място има една жертва и един ранен чиновник . Останалите чиновници съумяват да се укрият, а охранителят съумява да отвърне на огъня и ранява един от нападателите , което принуждава втория нападател да избяга с автомобила.

Разиграването на подготвителния сюжети даде опция за действителни дейности на силите за незабавно реагиране , инспекция на готовността им и асимилиране на проекта за противопоставяне на тероризма. В края на тренировката беш е изработен изчерпателен разбор на дейностите, като бяха извлечени положителните практики и регистрирани пропуските. На база на разбора ще бъдат дадени рекомендации и оферти за възстановяване на успеваемостта на реакциите при действителни обстановки.

В умозаключение, учението сподели висок професионализъм и отлична съгласуваност сред участващите служби, което способства за възстановяване на готовността и успеваемостта при действителни терористични закани .

Д-р Ивайло Парев: Отровните змии в България не са изключително рискови

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР