Жителите и гостите на Пазарджик ще имат възможността да се

...
Жителите и гостите на Пазарджик ще имат възможността да се
Коментари Харесай

Първият водороден автобус в България идва в Пазарджик

Жителите и гостите на Пазарджик ще имат опцията да се повозят на първия водороден рейс в България , който ще бъде тестван по улиците на няколко града, оповестиха от Общината.

Тази самодейност е част от „ Български водородни дни ", които се организират от 16 до 26 юни в три града в страната - София, Стара Загора и Пазарджик и има за цел да разпространява водородния електрически превоз като чиста, ефикасна и налична форма на напредване.  

На 21 юни рейсът ще се насочи към Пазарджик, където ще взе участие във Водороден информативен ден. Началната точка, от която поданици могат да се качат и да видят сами преимуществата на този тип превоз, ще бъде от уширението пред ПМГ „ К. Величков " от 12:00 часа.

Това събитие ще бъде от изключително значение за локалните поданици, които ще имат опцията да научат повече за водородните технологии и техните преимущества.

В допълнение към водородния рейс, водачите ще могат да тестват и първата атомна кола в България, закупена по план на Центъра за подготвеност „ Хитмобил ", финансиран от Европейския фонд за районно развиване за интервала 2014-2020 година по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ".

Събитието се провежда от Българската асоциация за водород, горивни кафези и предпазване на сила (BGH2A), с финансовата поддръжка на Съвместно дружество „ Чист водород " и по план JIVE 1 и 2 за 300 нови рейса с горивни кафези с нулеви излъчвания и създаване на свързваща инфраструктура за зареждане в 6 държави-членки на Европейския съюз.

Подобни събития се провеждат също в Румъния и Гърция, като част от цялостната европейска акция за разпространение на водородната електромобилност в Югоизточна Европа.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР