Умствено-телесните практики като медитация, йога и тай чи, лекуват вредните

...
Умствено-телесните практики като медитация, йога и тай чи, лекуват вредните
Коментари Харесай

Практиките, които променят нашата ДНК

Умствено-телесните практики като медитация, йога и тай чи, лекуват нездравословните резултати от напрежението на молекулярно равнище, открива извеследване. Обикновено стресът води до нараснало ниво на молекулата, известна като нуклеарен фактор капа-В  (NF-kB). Тя е обвързвана както с реакцията на стрес, по този начин и с генната експресия. Тя играе основна роля и в метода, по който организмът реагира на инфекции.

Практики като медитацията понижават нивото на тази обвързвана със напрежението молекула. Те също понижават равнищата на цитокини, които са свързвани с възпаленителния развой на клетъчно равнище.

„ Милиони хора по света към този момент изпитват здравните изгоди от умствено-телесните интервенции като йога и медитация, само че това, което може би не осъзнават е, че тези изгоди стартират на молекулярно равнище и могат да трансформират метода, по който генетичният ни код прави своята работа – споделя Ивана Бурич, първият създател на проучването. – Тези действия оставят молекулна диря в клетките ни, която прекатурва резултата, който напрежението и тревогата оказват върху организма, като трансформират експресията на гените. Казано по-просто, тези практики насочват нашата ДНК в посока, която ни кара да се усещаме по-добре. “

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР