Умните очила Ray-Ban Meta ще получат мощни екстри благодарение на

...
Умните очила Ray-Ban Meta ще получат мощни екстри благодарение на
Коментари Харесай

Умните очила на Ray-Ban и Meta – да виждаш света през изкуствен интелект

Умните очила Ray-Ban Meta ще получат мощни екстри с помощта на подобренията в асистента с изкуствен интелект на доставчика на обществени медии.

Meta прибавя поддръжка на информация в действително време към бордовия помощник на взаимната разработка и стартира да тества нови " мултимодални " благоприятни условия, които да разрешават на очилата да дават отговор на въпроси въз основа на заобикалящата ви среда, написа Engadget.

Досега Meta AI имаше " граница на знанията " от декември 2022 година, тъй че не можеше да дава отговор на въпроси за настоящи събития или на такива, свързани с резултати от мачове, условия за придвижване или други запитвания, които биха били изключително потребни, до момента в който се разхождате из града по работа или за наслаждение. Но това към този момент се трансформира, съгласно техническия шеф на Meta Андрю Босуърт, който декларира, че всички умни очила Ray-Ban Meta в Съединени американски щати (засега) към този момент ще могат да получават достъп до информация в действително време. Промяната се реализира " частично " благодарение на Bing.

Отделно Meta стартира да тества една от най-интригуващите благоприятни условия на своя помощник, която назовава " мултимодален AI ". Функциите, които бяха показани за първи път по време на събитието Connect, разрешават на Meta AI да дава отговор на контекстуални въпроси за заобикалящата ви среда и други запитвания въз основа на това, което виждате през очилата.

Тези актуализации биха могли да допринесат за това Meta AI в Ray-Ban Meta да не се усеща просто като рекламен трик - едно от главните недоволства на анализаторите към днешна дата, а да стане в действителност потребен.

За страдание, евентуално ще мине още известно време, преди множеството притежатели на Ray-Ban Meta да получат достъп до новата мултимодална функционалност. Босуърт декларира, че бета версията за ранен достъп ще бъде налична единствено в Съединени американски щати за " дребен брой хора, които се включат " в началото, като разширеният достъп евентуално ще се появи някъде през 2024 година

Марк Зъкърбърг споделя няколко видеоклипа с новите благоприятни условия в Instagram. Въз основа на тях наподобява, че потребителите ще могат да включват функционалността с команди, които стартират с " Хей, Meta, погледни и ми кажи ". В клипа той се обръща към Meta AI да огледа риза, която държи, и желае оферти за панталони, които биха могли да се съчетаят с нея.

 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Във видеоклип, оповестен в Threads, Босуърт споделя, че потребителите ще могат да задават на Meta AI въпроси, свързани с непосредственото си обграждане, както и по-креативни такива, като да вземем за пример писане на надписи за преди малко снимани фотоси.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР