Празнични събития по повод предстоящия Ден на храбростта и празник

...
Празнични събития по повод предстоящия Ден на храбростта и празник
Коментари Харесай

МО с множество инициативи по повод предстоящия 6 май

Празнични събития във връзка идния Ден на храбростта и празник на Българската войска ще се проведат в разнообразни гарнизони на страната, оповестиха от Министерството на защитата.

Военнослужещи от разнообразни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 29, 30 април и 2 май във връзка идния 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска. Жители и посетители на обитаемоте места ще могат да се срещнат с техника и въоръжение на Българската войска, да научат повече за специалността „ военнослужещ “, както и да се насладят на осъществяванията на военни духови оркестри.

На 29 април в Казанлък на площад „ Севтополис “ от 16.00 ч. военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада ще проведат неподвижен показ на стрелково въоръжение и екипировка, проява на детайли от строева подготовка и от високото спортно майсторство. Военен духов оркестър ще поздрави жители и посетители.

На 30 април в Плевен военнослужещите от 5-о бригадно командване във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска ще вземат участие в поредност прояви от 10.00 до 14.00 ч пред централния вход на Военния клуб. Военнослужещите ще покажат модерно оръжие и екипировка на въоръжение в Сухопътните войски и показ на съществени хватки за водене на профилиран ръкопашен пердах. По мотив празника на Българската войска ще бъдат връчени награди на военнослужещи с призови класирания на спортни надпревари. Ще бъде показана фотографската галерия „ Сухопътни войски минало и настояще “, както и прожекция на кино лентата „ 138 години Сухопътни войски – по пътя на традицията “.

В музикалната стратегия ще взе участие фестивален духов оркестър на Българската войска, както и школи и сформира по спортни и национални танци към Военен клуб - Плевен и самодейни сформира от детски градини и учебни заведения в града.

На 30 април в град Чирпан от 09.00 ч. до 14.30 ч. в парк „ Д-р Теньо Стоилов “ ще се проведат спортни игри под надпис „ Млад войник 2024 “ с възпитаници от Община Чирпан. Ще има проява на подготвяне в полеви условия на армейска боб-чорба от готвачи от 1-ви разследващ батальон и възпитаници от паралелка „ Ресторантьорство “ на Професионална гимназия по селско стопанство в града. Ще се организира благотворителен базар със сувенири, направени от възпитаници от Центъра за поддръжка за личностно развиване „ Пейо Радев Гарвалов “ и военнослужещи от 1-ви разследващ батальон. Събраните средства ще бъдат дарени на Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания в Чирпан.

На 2 май в Шумен от 10.00 до 14.00 ч на площада пред общината военнослужещи от военното формирование 54 060 ще вземат участие в ревю „ Съвременно оръжие и екипировка на военнослужещите от Сухопътните войски ”. Представеното въоръжение е 7,62 мм АК-47-П с ИКЗ, 7,62 мм АКС-47-П с ИКЗ, 9х19 мм Оперативна програма Sig Sauer 2022 с ИКЗ и самостоятелна екипировка – тактическо снаряжение и средства за самостоятелна и балистична отбрана. Изложението е придружено и от фотоизложба и показ на оръжие от Освобождението до наши дни (съвместно с клуб „ Традиция “).

В Смолян на 2 май на новия център на града от 10.00 ч. военнослужещи от 101-ви алпийски полк ще създадат показ на въоръжение, техника и алпийско имущество. Сред атракциите за студенти, възпитаници и жители ще бъде устройването на така наречен алпийски тролей. По традиция за 6 май от Орлова канара в местността „ Усойката “ в Родопите смолянски военнослужещи ще спуснат националния байрак с размери 20/10 м., за което ще употребяват специфичните алпийски начини.

В Благоевград, също на 2 май, от 17.30 ч на площада пред Регионалния исторически музей ще се организира церемониал на военни униформи, оръжия, реплики на бойни флагове и ретроспекция на успехите на славната Българска войска под надпис „ За достойнството и славата “. Съорганизатори на събитието са Трето бригадно командване, Община Благоевград, Регионален исторически музей Благоевград, Регионално сдружение „ Традиция “ и Сдружение „ 14-ти пехотен полк “.

В Асеновград на 2 май от 16.00 ч. на площад „ Академик Николай Хайтов ” военнослужещите от 4-и артилерийски полк ще създадат проява на въоръжение (леко стрелково оръжие) и екипировка, признати на въоръжение във военно формирование 24 490. От 17.00 ч. е концертът на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили под надпис „ По следите на безсмъртната ария ”./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР