Често повтаряната теза, че Украйна е отхвърлила мирното споразумение, предложено

...
Често повтаряната теза, че Украйна е отхвърлила мирното споразумение, предложено
Коментари Харесай

Кулеба: Тезата, че Украйна е отхвърлила мирното споразумение е лъжа, разпространявана от Русия

Често повтаряната теза, че " Украйна е отхвърлила мирното съглашение, препоръчано от Русия напролет на 2022 година ", е " една от обичаните неистини, популяризирани от Русия ", съобщи външният министър Дмитро Кулеба във видеообръщение, оповестено в X.

Провалените мирни договаряния сред Русия и Украйна, които се организираха в Истанбул малко след началото на пълномащабната война, са постоянен детайл от акциите за дезинформация, популяризирани от Русия и нейните съдружници. Една от известните теории, която не е подкрепена от разкази за договарянията по това време е, че някогашният министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън е саботирал договарянията.

Кулеба съобщи, че Русия има намерение да прокара този голословен роман, тъй като желае да " трансферира виновността за войната... на Украйна ".

" Те желаят хората да не помнят, че точно Русия стартира пълномащабната война през февруари 2022 година, и вместо това да се съсредоточат върху договарянията в края на март 2022 година "

Кулеба призна, че съветските и украинските делегати в действителност са се срещнали в първите месеци на пълномащабната война и са обсъждали по какъв начин да се постави завършек на сраженията.

Но Кулеба твърди, че съответните позиции са били " толкоз далечни ", а " съветските претенции са били толкоз странни, че вероятността за действително решение не се е виждала даже отдалеко ".

Кулеба добави, че разказът, че Джонсън по някакъв метод е саботирал договарянията, не дава отговор и на хронологията, тъй като договарянията са траяли месеци след визитата на Джонсън в Истанбул.

Истинската фигура, виновна за неналичието на мир в Украйна, заключи Кулеба е съветският президент Владимир Путин, който " разрушава мира в Украйна към този момент повече от десетилетие "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР