Украйна обяви днес, че нейните въоръжени сили са използвали артилерийските

...
Украйна обяви днес, че нейните въоръжени сили са използвали артилерийските
Коментари Харесай

Киев се похвали: Унищожихме петдесет руски склада за боеприпаси с помощта на ракетните системи Хаймарс

Украйна разгласи през днешния ден, че нейните въоръжени сили са употребявали артилерийските системи " Хаймарс ", доставени от Съединените щати предишния месец, с цел да унищожат петдесет съветски склада за муниции, съобщи Ройтерс.

В коментар по украинската национална телевизия министърът на защитата Олексий Резников акцентира възходящото въздействие на мобилните артилерийски системи " Хаймарс " за опълчване на съветската инвазия. " Унищожаването на складовете прекъсва съветските логистични вериги и предотвратява опциите им за дейни бойни дейности и масиран обстрел по нашите сили ", съобщи Резников.

Данните, които министърът изнесе, към момента не са доказани от самостоятелни източници, а Русия към момента не е коментирала, прецизира Ройтерс.

Според Резников украинската артилерия е нанесла " прецизни " удари по няколко моста. Той не даде повече обяснения, само че се допуска, че става дума за три моста в окупираната от Русия Херсонска област, където локалните окупационни управляващи оповестиха, че е осъществен обстрел с тези ракетни системи през последната седмица.

Министърът на защитата разгласи също, че Украйна е получила три противовъздушни оръдейни установки " Гепард ", първите от общо петнадесет, които Киев чака, дружно с няколко десетки танкове " Леопард ".

Русия споделя, че е унищожила няколко системи " Хаймарс ", макар че Украйна отхвърля. В последния си коментар по тематиката от през днешния ден съветското министерство на защитата заяви, че е бил погубен склад за муниции за системите в Хмелницка област, Западна Украйна.

Украинските управляващи неколкократно повтарят, че снабдяването с оръжия от Запада е жизненоважно за техните старания на бойното поле, като акцентират значимостта на системите " Хаймарс " против съветското предимство в бройка и муниции.

Американските ракетни системи имат по-широк обсег и висока точност, за разлика от украинската артилерия от руско време. Русия подлага на критика Съединените щати за изпращането на инструктори, които да обучат украинските сили по какъв начин да употребяват системите " Хаймарс ".

Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, до момента съумя да завладее територии в южната част на страната, до момента в който в това време продължава с артилерийски обстрели на изток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР