Данъкоплатците имат още два работни дни - 29 и 30

...
Данъкоплатците имат още два работни дни - 29 и 30
Коментари Харесай

Остават два дни за подаване на декларации за доходите

Данъкоплатците имат още два работни дни - 29 и 30 април, с цел да подадат в Националната организация за приходите (НАП) данъчна декларация за приходите си през 2023 година До края на април е и срокът да се платят дължимите налози за довнасяне.

Годишна данъчна декларация подават хората, получили през 2023 година приходи от възнаграждения, даже и в случай че данъкът им е удържан в цялостен размер от платеца на прихода. Декларация подават също земеделските стопани, наемодателите, получилите приход от продажба на имущество.Самата данъчна декларация за приходите на физическите лица наподобява по познатия метод. тя е налична в електронен тип за притежателите на личен идентификационен код посредством Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. За улеснение на данъкоплатците администрацията предлага декларациите към този момент попълнени с данните, които са постъпили при нея от платците на приходите. Така за хората остава единствено да сверят данните и да прибавят сумите, които на данъчните не са им известни.

 

ПИК се издава на момента, той е безвъзмезден и може да се вземе от всеки офис на Национална агенция за приходите без значение от адресната регистрация, напомня Дарик. 

Онлайн заплащането е една от най-често употребяваните електронни услуги на Национална агенция за приходите. От началото на годината досега през нея без такси са платени близо 208 млн. лева налози и осигурителни вноски.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР