Украинският президент Володимир Зеленски удари по масата и взе важно

...
Украинският президент Володимир Зеленски удари по масата и взе важно
Коментари Харесай

Зеленски удари по масата. Важно разпореждане

Украинският президент Володимир Зеленски удари по масата и взе значимо решение за хората в Донецка област. Целта е да ги защищити от съветската военна експанзия.

Зеленски подреди наложителна евакуация от региона на Донецк. Тежките сражения там не престават. Макар и постепенно, съветските сили напредват и към този момент управляват по-голямата част от региона, съобщи Българска национална телевизия.

" Колкото повече хора изоставен Донецка област в този момент, толкоз по-малко хора ще убие съветската войска. Има решение на държавното управление за наложителна евакуация от региона на Донецк, всичко е проведено. Пълна поддръжка, цялостно подпомагане - и като логистика, и като средства. Трябва ни единодушието на хората, които към момента не са решили да тръгнат. Тръгвайте - ние ще помогнем. Ние не сме Русия - по тази причина всеки живот ни е значим. И ще създадем всичко допустимо да спасим допустимо най-вече хора и да ограничим оптимално съветския гнет. " ", сподели Зеленски в среднощното си послание.

Москва предложения представители на Организация на обединените нации и Червения кръст да проверяват гибелта на повече от 50 военнопленници, починали при офанзива на затвор, който се намира в другата част на Донецка област, следена от проруските сепаратисти. Русия и Украйна се упрекват взаимно за нападението в Еленовка, при което починаха украински военни.

Междувременно украинската страна съобщи, че е завършила с подготовката, и към този момент е в подготвеност да възобнови износа на жито.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР