Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки дистанционно на форума Шангри-Ла в

...
Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки дистанционно на форума Шангри-Ла в
Коментари Харесай

Зеленски: Спирането на руската инвазия е решаващо за целия свят

Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки отдалечено на форума Шангри-Ла в Сингапур, съобщи, че изходът от войната в страната му е засегнал освен Украйна, само че и бъдещето на интернационалния ред, осведоми организация Ройтерс.

Страната му се стреми да изтласка руснаците от областите, които управлява от началото на войната, и се пази от свирепи съветски офанзиви в източната част на страната, изключително към град Северодонецк.

Отбелязвайки поддръжката досега от Запада и неговите азиатски съдружници, Зеленски, обръщайки се към събитието посредством видеовръзка от неразкрито място в украинската столица Киев, сподели, че е извънредно значимо нациите, изпращащи помощ, да не се откажат.

" Благодарен съм за вашата поддръжка... само че тази поддръжка не е единствено за Украйна, само че и за вас ", сподели той. " На бойните полета на Украйна се вземат решение бъдещите правила на този свят дружно с границите на вероятното.

Той означи, че Русия блокира пристанища в Черно и Азовско море, като задържа украинския експорт на храни от международния пазар. Това наранява освен украинците, само че и целия свят, добави украинския държавен глава.

" Ако заради съветските блокади не успеем да изнасяме питателните си артикули, светът ще бъде изправен пред остра и тежка продоволствена рецесия и апетит в доста страни в Азия и Африка ", сподели той.

Зеленски непосредствено свърза съветските дейности с покачващите се цени на суровините, като сподели, че първо блокира силата, с цел да накара цените да скочат, а в този момент прави това с храните.

Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична интервенция ", която съгласно нея не е предопределена за окупиране на територия, а за заличаване на военните качества на южния си комшия и залавяне на рискови националисти.

Говорейки пред 575 делегати от 40 страни, Зеленски сподели, че армията му няма упоритости да се реалокира на съветска територия: " Моля, не забравяйте, че войната се води на наша земя. Хората в Украйна умират... Ние не желаеме да отидем в страната. съветска земя. "

Посланикът на Украйна в Сингапур Катерина Зеленко настоя за спешността на спомагателна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР