G7 няма право да говори от името на международната общност,

...
G7 няма право да говори от името на международната общност,
Коментари Харесай

Китай: G7 нямат право да говорят от името на международната общност

G7 няма право да приказва от името на интернационалната общественост, защото жителите на нейните страни членки съставляват малцинство от популацията на света, а самата група се е отклонила от първичната си цел да стабилизира международната стопанска система. Това сподели на брифинг формалният представител на китайското външно министерство Лин Дзиен.

„ Г-7 не може да приказва от името на интернационалната общественост. Тя съставлява единствено 10% от международното население, а делът на асоциацията в световната стопанска система понижава всяка година ", сподели той. 

Лин Дзиан също обърна внимание на обстоятелството, че Групата на седемте " от дълго време се е отклонила от първичната си цел за съгласуване и стабилизиране на интернационалната икономическа среда и от ден на ден се трансформира в политически инструмент за поддържане на хегемонията на Съединените щати и западните страни. "

Тазгодишната среща на Г-7 беше управлявана от Италия. Лидерите на Г-7 се срещнаха от 13 до 15 юни в южната област Пулия. Основните тематики на срещата бяха Украйна, обстановката в Близкия изток и миграцията. Наред с други неща бяха повдигнати въпросите за „ намаляването на зависимостта от Китай “ и съществуването на „ непотребни мощности “ в Китай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР