Украинският президент с обръщение към лидерите на Г-7. Володимир Зеленски

...
Украинският президент с обръщение към лидерите на Г-7. Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски отчаян, какво поиска от Г-7

Украинският президент с послание към водачите на Г-7. Володимир Зеленски изиска от тях помощ, с цел да свърши войната преди края на годината. Той беше поканен да приказва пред министър председателите и президентите, като уточни от какво тъкмо се нуждае Украйна, с цел да надделее на бойното поле.

Зеленски се включи в срещата по видеовръзка от Украйна. Той благодари за помощта и сподели, че войната може да свърши преди зимата. За задачата -  страната има потребност от още военна помощ. Според президента на Украйна, основни са системите за противовъздушна защита, каквито до момента Западът не е изпратил. В композиция с още стопански наказания против Русия, войната може да стане невъзможна за Кремъл, споделя Зеленски.

„ Коментираме всичко от оповестения дневен ред, само че изключително засягаме потребността да останем единни в поддръжката за Украйна. От диалозите се убедихме, че позициите на всички страни тук са доста близки ”, сподели канцлерът на Германия Олаф Шолц, предава Нова.

Лидерите от Г-7 излязоха с писмена позиция. В 11 съществени точки те споделят, че ще поддържат Украйна с финансова, филантропична и военна помощ толкоз дълго, колкото се постанова. Седемте страни споделят, че Киев самичък, без външен напън, ще реши по кое време и какви мирни съглашения ще подпише.

„ Практически няма договорка, която президентът Зеленски може да подписа сега. В такава обстановка, както Г-7, по този начин и останалите съдружници, би трябвало да продължат да поддържат Украйна ”, счита великобританският министър председател Борис Джонсън.

Според публицисти, участвали на срещата, доста внимание се отделя на концепцията за нов метод на наказания против съветските нефт и газ. Някои от водачите оферират да се вкара таван на цената на съветските енергоизточници. Това би означавало съветските нефт и газ да не бъдат купувани, в случай че са над избрана цена. Предлагащите тази стъпка за газа споделят, че това би проработило, тъй като Русия няма къде другаде да го изпрати. При петролът ще се употребява фактическия монопол на най-влиятелния клуб застрахователи на танкери. Над 95 % от всички кораби, пренасящи петрол, се застраховат от компании, основани в Лондон. Държавите от Г-7 могат да одобряват, че осигурител, който разрешава превозването на съветски нефт над дадена цена, да попада под наказания. Не всички на срещата са уверени, че това може да проработи и не е ясно дали ще бъде контрактувано на този конгрес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР