Украинските сили са си върнали контрола върху целия регион на

...
Украинските сили са си върнали контрола върху целия регион на
Коментари Харесай

Киев: Целият столичен район е освободен

Украинските сили са си върнали контрола върху целия район на Киев след отдръпването на съветските елементи от основни градове, ситуирани покрай столицата, разгласи през днешния ден зам.-министърът на защитата Ханна Маляр, съобщи Франс прес.

Селищата Ирпин, Буча, Гостомел и целият район на Киев са освободени от нашественика, написа Маляр във Facebook. Всички тези градове са опустошени от боевете, които бушуваха там от началото на съветското настъпление на 24 февруари.

В понеделник украинците оповестиха, че се си върнали Ирпин, който беше в съветски ръце от края на февруари.

Най-малко 200 поданици на това градче в северозападните покрайнини на столицата са били убити от началото на съветското настъпление, съобщи в сряда кметът Олександър Маркушин. Операциите за неутрализиране на мини там продължиха и през днешния ден, оповестиха незабавните служби, съгласно които след отвоюването на града са били деактивирани 643 взривни устройства. 

В Гостомел, който също е северозападно от столицата, се намира военното летище „ Антонов “, което беше атакувано от съветските сили на 25 февруари, в деня след началото на съветската атака в Украйна.

Целта на това „ бързо евакуиране “ на съветските сили от районите към Киев и северния град Чернигов е предислоцирането на тези бойци в източно и южно направление, сподели през днешния ден украинското държавно управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР