Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски

...
Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна понася болезнени загуби

Украинските сили понасят мъчителни загуби в боевете против съветските войски както в град Северодонецк, по този начин и в района на Харков, съобщи Ройтерс, цитирайки изявление на украинския президент Володимир Зеленски.

В своето вечерно послание той също по този начин сподели, че в този миг Украйна се нуждае от съвременни противоракетни оръжия и добави, че не може да има опрощение за страните партньорки да забавят доставките. Някои съветски ракети съумяват да избягнат защитата и предизвикват жертви, сподели Зеленски. Украйна сподели, че нейните сили към момента се пробват да изтеглят цивилни от Северодонецк, откакто Русия унищожи последния мост към града. " Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жал, са мъчителни ", сподели Зеленски.

" Но ние би трябвало да се държим крепко - да се държим крепко е от такова сериозно значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкоз по-малко сили ще му останат, с цел да продължи със своята експанзия ", добави той. Украйна също понася " мъчителни загуби " в района на Харков, източно от Киев, където Русия се пробва да заздрави позициите си, откакто неотдавна беше отблъсната, сподели Зеленски. " Сраженията там не престават и би трябвало да продължим да се бием, да се бием крепко ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР