Украинските депутати приеха законопроект със санкции срещу Иран, обвиняван, че

...
Украинските депутати приеха законопроект със санкции срещу Иран, обвиняван, че
Коментари Харесай

Украйна гласува санкции срещу Иран заради обвинения, че доставя оръжие на Москва

Украинските депутати одобриха законопроект със наказания против Иран, упрекван, че доставя оръжие на Москва за нашествието ѝ в Украйна, оповестяват Франс прес и УНИАН.
Прочетете още
" Тази резолюция синхронизира украинските наказания с дейностите на целия цивилизован свят за цялостна изолираност на Иран ", се споделя на уеб страницата на украинския парламент. Пакетът от наказания включва възбрана на търговията на артикули с военно или двойно предопределение с Иран, прекъсване на преноса на такива артикули през Украйна, " прекратяване на икономическите и финансовите отговорности в интерес на живеещи в Иран лица ". На такива лица ще се попречи и да изнасят капитали от Украйна.

Предстои текстът да бъде подписан от президента Володимир Зеленски, преди да бъде обнародван, само че това се счита за условност, защото точно той внесе резолюцията в Народното събрание по предложение на своя Съвет за сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Техеран е непосредствен сътрудник на Москва и е упрекван от Киев и Запада, че е доставял оръжия, употребявани от Русия при нашествието ѝ в Украйна, по-специално дроновете-камикадзе " Шахед ".

Първоначално Киев се опита да завоюва на своя страна Ислямската република, само че този метод наподобява явно се провали, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Днешен Иран е терористичен режим, който съставлява опасност за Европа и Близкия изток ", съобщи през вчерашния ден в Туитър съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Изказването му беше направено след най-голямото нахлуване против украинската столица от началото на спора, в което бяха употребявани няколко десетки ирански дрона.

" Техеран се трансформира в основен съдружник на Москва в тази война, като съзнателно ѝ доставя оръжия за набези против цивилното население на украинските градове ", акцентира Подоляк. Миналата седмица президентът Володимир Зеленски се обърна към иранския народ във видео, в което сподели, че " дроновете " Шахед " тероризират Украйна всяка нощ ". В събота обаче Техеран го упрекна, че подлага на критика Иран, с цел да получи повече помощи и оръжия от Запада.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР