Украински военни части са нанесли два удара по окупационните сили

...
Украински военни части са нанесли два удара по окупационните сили
Коментари Харесай

Украйна нанесе два удара в Херсонска област

Украински военни елементи са нанесли два удара по окупационните сили на Русия в Херсонска област.

Това се споделя в сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, заяви организация " Униан ".

Украински ракетно-артилерийски подразделения са нанесли два удара по съветски командни пунктове, техника и полеви хранилища за муниции в региона на Чернобаевка.

От украинския щаб означават, че съветските загуби се прецизират.

В сводката се показва също, че като цяло в направление Южен Буг Русия прави артилерийски обстрел и концентрира напъните си върху попречване на настъплението на защита на Украйна. Уточнява се, че са обстрелвани регионите на Лозовое, Посад Покровски, Украинка, Партизанский, Любомовка, Кобзари и Широкое.

" Униан " отбелязва, че на 8 юли в Новая Каховка в Херсонска област за трети път е бил погубен склад с муниции на съветските войски, като през последните няколко дни има известия за детонации в съветски хранилища в Херсон и Чернобаевка.

Припомняме, че предишния месец в Херсонска област стартира подготовката за референдум за самоопределяне. Херсон е под цялостния надзор на съветските сили към този момент няколко месеца. От Кремъл пристигна поръчка, че плануват точно формата на референдум за отделяне на тези територии от Украйна. Заявката е, че статутът на района ще бъде " избран съгласно волята на народа ", а след референдума или плебисцита в района ще бъдат извършени избори. Потвърждава се информацията от началото на месеца, че референдумът ще се организира през есента на 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР