Украински източници съобщиха, че руските власти може би се готвят

...
Украински източници съобщиха, че руските власти може би се готвят
Коментари Харесай

ISW: Кремъл протяга ръце към Таврийска губерния в Украйна

Украински източници оповестиха, че съветските управляващи може би се готвят да анексират области в Южна Украйна като " Таврийска губерния " и че съветските управляващи основават условия за анексиране посредством подготовка на референдум в окупираните области.

За това предизвестиха от Института за проучване на войната.

Според сюжета за Таврийска губерния левият бряг на Херсонска област и част от Запорожка област ще бъдат непосредствено присъединени към Руската федерация, евентуално като едно цяло.

Припомняме, че след насилствена промяна на изпълнителната власт и проведен референдум през 2014 година е провъзгласена суверенна Република Крим и призната в състава на Русия. Анексирането на Крим към РФ е прието единствено от 10 страни и от 4 самопровъзгласили се републики, без интернационално самопризнание. Организация на обединените нации и останалите страни членки, в това число и България, не признават референдума.

Възможно е съветските сили да възнамеряват провокация в Запорожската атомна електроцентрала.

Руските сили продължиха настъпателните интервенции в и към Лисичанск.

Руските сили реализираха незначителни триумфи източно от Бахмут по автомагистрала Е40 и може би се пробват да се приготвят за директно нахлуване към Бахмут.

Руските военни продължиха настъпателните интервенции за нахлуване към Славянск от северозапад покрай границата сред Харков и Донецка област.

Руските агресори не престават да вземат участие в настъпателни интервенции северно от град Харков, което демонстрира, че Кремъл има териториални упоритости оттатък Донбас, които ще продължат да лишават жива мощ и съоръжение , евентуално за сметка на настъпателната мощност по по-важните оси на нахлуване.

Руските сили продължиха да укрепват отбранителното си наличие по южната ос в Херсон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР