Украински и руски войски водят боеве улица по улица за

...
Украински и руски войски водят боеве улица по улица за
Коментари Харесай

В Северодонецк се водят улични боеве

Украински и съветски войски водят боеве улица по улица за надзор над индустриалния град Северодонецк в оформилата се нова основна борба в офанзивата на Кремъл в източния украински район Донбас, предава Ройтерс.

Коя страна има превъзходство, остава неразбираемо. Руските сили имаха числено преимущество и обстановката е " комплицирана ", само че Украйна има " всички шансове " да отвърне, сподели президент Володимир Зеленски, откакто районен чиновник допусна, че Киев е изгубил позиции.

Министерството на защитата на Украйна съобщи, че Русия хвърля войски и съоръжение в устрема си да превземе Северодонецк , най-големият останал следен от украинците град в Луганска област.

Той се трансформира в съществена цел на съветската атака в Донбас - район, формиран от Донецка и Луганска области, до момента в който нахлуването на Кремъл се трансформира във война на безсилие, която опустоши голям брой украински градове.

През уикенда, които твърдяха, че са покрай успеха в Северодонецк.

" Нашите бранители съумяха да подхващат контраофанзива... Но в този момент обстановката още веднъж се утежни малко за нас ", сподели губернаторът на Луганск Сергей Гайдай пред държавната телевизия.

Кметът на Северодонецк Александър Стрюк сподели, че в града се водят улични боеве и нито една от страните не се готви да се отдръпна.

" Ситуацията е комплицирана на изток ", сподели Зеленски на брифинг за медиите в столицата Киев. " Ние направляваме обстановката, има повече (руснаци), те са по-силни, само че имаме всички шансове да се борим.

" Ако има (руски) пробив в Донбас, тогава ще бъде доста мъчно ", добави той.

И двете страни споделят, че са си причнили големи жертви една на друга.

Русия разгласи, че - който от 2014 година се държи частично от проруски сепаратисти, откакто украинските сили изтласкаха войските й от столицата Киев и втория по величина град в Украйна Харков в ранните стадии на войната.

Зеленски се опита да сплоти войските си в неделя с.

" Това, което всички заслужавате, е успеха - това е най-важното нещо. Но не непременно ", сподели Зеленски, облечен със непокътнатата си марка зелена тениска.

Той сподели, че е пътувал до Лисичанск, южно от Северодонецк, и Соледар - редки излизания отвън Киев от началото на съветската инвазия на 24 февруари.
 Британски военачалник: Вероятно Зеленски ще би трябвало да се помири със загуба на територии
Британски военачалник: Вероятно Зеленски ще би трябвало да се помири със загуба на територии

Русия нямало сама да си тръгне от Украйна

За да помогне на Киев, Англия съобщи, че, които могат да поразяват цели на разстояние до 80 км. Системите би трябвало да дадат на украинците по-прецизна огнева мощност на далечни дистанции, нужна за постигане до съветските артилерийски батареи, основен съставен елемент от бойните проекти на Москва.

Британският ход беше координиран със Съединените щати, които предходната седмица

Зеленски сподели, че Киев последователно получава " характерни противокорабни системи " от избрани страни и че това ще бъде най-хубавият метод да се постави завършек на съветската обсада на украинските черноморски пристанища, която блокира износа на зърно.

Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че Москва ще отговори на западните доставки на далекобойни оръжия за Украйна, като.

В неделя президентът Владимир Путин сподели, че, в случай че Западът достави ракети с по-дълъг обхват на Украйна. Същия ден за първи път от повече от месец. Украйна съобщи, че ударът е блъснал ремонтни работилници, до момента в който Москва сподели, че е унищожила танкове, изпратени от източноевропейски страни в Украйна.

Министерството на защитата на Украйна съобщи, че съветските сили също се, който се намира на към 85 км западно от Северодонецк.

На към 60 км на юг, на фронтовата линия покрай Бахмут (Артьомовск), украински бойци споделиха, че обстановката е комплицирана, само че те нямат различен избор, с изключение на да отхвърлен руснаците.

Командир на поделение, който се назова Максим, прикани за повече оръжия от съдружниците на Украйна.

" С повече противотанкови оръжия ще можем да унищожим танковете им, да нанесем оптимални вреди и врагът ще бъде заставен да бяга там, откъдето е пристигнал ", сподели той пред Ройтерс.

"... Ще се борим за всяко парче от тази земя . "

Руските сили укрепват позициите си в Харковска област и обстрелват украински позиции, с цел да задържат територията, която са окупирали, заяви в изказване Генщабът на украинската войска.

В изказването се споделя, че Русия се цели в цивилна инфраструктура в няколко града, а районната администрация съобщи, че трима цивилни са убити и 10 са ранени при обстрел.тази информация обаче не може да бъде доказана по самостоятелен метод.
 800 души се крият под химическия цех в Северодонецк
800 души се крият под химическия цех в Северодонецк

Има и деца, съгласно украинските управляващи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР