Украинската група Kalush Orchestra продаде за $ 900 000 на

...
Украинската група Kalush Orchestra продаде за $ 900 000 на
Коментари Харесай

Три дрона за украинската армия срещу наградата от "Евровизия"

Украинската група Kalush Orchestra продаде за Щатски долар 900 000 на благотворителен търг кристалния микрофон, който получи за успеха си на състезанието „ Евровизия 2022 “ в Торино. Това оповестиха музикантите в официалния си профил в обществената мрежа Инстаграм. Най-висока цена при наддаването е предложила лицензираната борса за криптовалута WhiteBit, която закупи трофея.

„ Благодарни сме на всеки от вас, който е пожертвал средства за този аукцион и изключително на екипа на WhiteBit, който закупи нашата купа и от този миг става неин собственик “, споделя се в известието на групата.

Видео обръщението на водача на Kalush Orchestra Олег Псюк, в което той анонсира търга за продажбата на наградата, бе оповестено в Инстаграм на 25 май. „ Нашият аукцион стана толкоз огромен – има стотици хора, които оферират да оказват помощ с дистрибуция, дарения и организационни въпроси! Украинците са толкоз готини “, написаха след това музикантите в профила си.

Един от уредниците на търга беше телевизионният водещ Сергей Притула, който управлява благотворителен фонд на свое име, занимаващ се с набирането на помощи за украинската войска. След приключването на аукциона Притула заяви чрез своята страница в Инстаграм, че средствата, получени от продажбата на трофея на Kalush Orchestra, ще бъдат употребявани за покупка на три безпилотни самолета (дронове) PD-2 за украинската военна опозиция.

Конкурсът „ Евровизия 2022 “ този месец в Торино беше извоюван от украинската хип-хоп и фолк група Kalush Orchestra с песента Stefania. След осъществяването на финала водачът на групата прикани за оказване на помощ на Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР