Украинска атака с дрон предизвика тази нощ пожар в рафинерия

...
Украинска атака с дрон предизвика тази нощ пожар в рафинерия
Коментари Харесай

Украински дрон предизвика пожар в рафинерия в руския град Волгоград

Украинска офанзива с дрон провокира тази нощ пожар в рафинерия в южния съветски град Волгоград, съобщи губернаторът на Волгоградска област Андрей Бочаров, представен от Франс прес.

" В нощта на 12 май силите за противовъздушна защита и електронна битка отблъснаха офанзива с дрон против територия във Волгоградска област ", се споделя в изказване на Бочаров в информационното приложение " Телеграм ".

" Вследствие на рухването на дрон и на гърмеж избухна пожар в петролната рафинерия във Волгоград ", сподели още губернаторът.

Руският представител посочи, че пожарът е бил сподавен и че няма потърпевши.

Руското министерство на защитата съобщи в утринния си отчет, че съветските сили са прехванали общо осем украински дрона тази нощ, от които един " над територията на Волгоградска област ".

Руските въоръжени сили не оповестиха повече детайлности за сваления над Волгоградска област дрон и за последствията от рухването му.

Рафинерията във Волгоград, която е благосъстоятелност на колоса " Лукойл ", показва в уеб страницата си, че е " най-големият производител на петролни артикули в Южния федерален окръг " на Русия, към който спадат осем района в Югозападна Русия.

Рафинерията към този момент стана цел на украинска офанзива с дрон при започване на февруари. При тогавашното нахлуване също нямаше потърпевши.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР