Украинката Наталия Вовк, заподозряна за убийството на руската журналистка и

...
Украинката Наталия Вовк, заподозряна за убийството на руската журналистка и
Коментари Харесай

Разкрити са вероятните мотиви на убийството на Дугина

Украинката Наталия Вовк, обвинена за убийството на съветската журналистка и политолог Даря Дугина, може би е била изнудвана. Мотивите за дейностите ѝ, в изявление за RT, разкриха близки. Те допускат, че дамата се е съгласила да шпионира Дугина поради проблеми с най-големия ѝ наследник Данил. Според братовчедката и бащата на обвинената, при започване на войната " украински военни с автомати " принудително го отвели в незнайна посока.



„ Тогава Наталия плака доста дълго, мощно ридаеше. Дълго време търси сина си “, сподели братовчедката на Вовк Оксана Сошенко. Семейството на хипотетичната килърка на Даря Дугина счита, че на Наталия е плащано единствено за наблюдаване и че някой различен е взривил колата.

По-рано бащата на Наталия Вовк описа за нейната работа във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Той твърди, че щерка му не е попадала в полка Азов (терористична организация, неразрешена в Русия) и не е взела участие в антитерористичната интервенция в Донбас.



„ Доколкото ми е известно щерка ми е служила във Въоръжените сили на Украйна. След което се разплати с тях и напусна ”, сподели той, обяснявайки взетото от нея решение за отдръпване със здравословното ѝ положение.

Вечерта на 20 август дъщерята на съветския мъдрец и държавник Александър Дугин - Даря, почина при гърмеж в колата си на Можайското шосе в Московска област. Тя се е прибирала от фестивала „ Традиция “ с кола, която в началото трябвало да бъде ръководена от татко ѝ. Заподозряната Наталия Вовк и щерка ѝ също посетили този фестивал. На 22 август ФСБ разгласи разкриването на убийството на журналистката. То е осъществено от украинските спецслужби, а причинител на убийството е Наталия Вовк, която избяга след закононарушението в Естония.

Украинката пристигнала в Москва на 23 юли с щерка си София Шабан и наела апартамент в постройката, в която живеела Дугина.



Жената постоянно е проследявала журналистката с " Мини Купър ", на който сменяла номерата. След убийството извършителката напуща страната и бяга в Естония, а колата марка Mini Cooper е продадена през онлайн портал, припомня Лента.ру.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР