Указанията на ЦИК и Комисията за защита на личните данни,

...
Указанията на ЦИК и Комисията за защита на личните данни,
Коментари Харесай

Демократична България иска от ВАС още днес решение за видеозаснемането на изборите

Указанията на ЦИК и Комисията за отбрана на персоналните данни, които не разрешават видеозаснемането и излъчването в действително време на броенето на бюлетините в секционните комисии след края на изборния ден са незаконосъобразни.  
Това съобщи юристът от Демократична България Надежда Йорданова пред публицисти преди правосъдното съвещание във Върховния административен съд, отдадено на разногласието за това дали в изборния ден на 4 април след края на гласуването присъстващите в секцията могат да снимат и предават броенето нам бюлетините.
 Предстои съвещание по делото за видеозаснемане броенето на бюлетини и лъчение в действително време Предстои съвещание по делото за видеозаснемане броенето на бюлетини и лъчение в действително време
Върховният административен съд (ВАС) насрочи делото за видеозаснемането и излъчването от броенето на бюлетините от парламентарните избо...
Йорданова изясни, че от Демократична България декларирали още при разбирането, че ще има касационни тъжби, че от партията няма да възразяват, дори упорстват за срочно приканване на страните за намерено правосъдно съвещание. Тя се надявам, че представителите на ЦИК и Комисия за отбрана на персоналните данни да проявят държавническо отношение и няма да възразят против късите периоди за изговаряне.
Надежда Йорданова подсети, че първоинстанционният  съд споделил, че покровителите, представителите на партиите и обединенията и наблюдаващите в изборния ден работят в публичен интерес и служат за бистрота, почтеност на изборите и даване на всички участници опция да предават и снимат видеозаснемането, което значи и тяхната равнопоставеност.
„ Изборите за Народно събрани са един от най-върховните метод, по който народът упражнява своята суверенна власт и за това в полза на всички е да имаме почтени и свободни избори и избори, които са извършени при изискванията на доверие по отношение на всички останали “, безапелационна бе Йорданова.
Тя разясни, че жалбите на както на ЦИК, по този начин и на Комисията за отбрана на персоналните данни съдържат в себе си нови причини, тъй че се надява Върховен административен съд да се произнесе с бързо решение. В правосъдната зала Йорданова ще упорства Върховен административен съд да се произнесе с решение в границите на деня за видеозаснемането, с цел да има дефинитивно решение преди изборния ден.
 Върховен административен съд: ЦИК не е в нарушаване на ИК за броя на изборните секции в Съединени американски щати Върховен административен съд: ЦИК не е в нарушаване на ИК за броя на изборните секции в Съединени американски щати
Върховният административен съд излезе с решения по шест административни каузи по отношение на Решение № 2212-НС/12.03.2021г. на Централната...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР