Уилям Фридкин, режисьор на Екзорсист, почина на 87

...
Уилям Фридкин, режисьор на емблематични филми от 1970 г., включително
Коментари Харесай

Уилям Фридкин, режисьор на емблематични филми от 1970 г., включително „Френската връзка“ и „Екзорсистът“, почина, съобщи съпругата му Шери Лансинг, бивш главен изпълнителен директор на Paramount Pictures, пред The ​​Hollywood Reporter в понеделник.

Той беше на 87.

Фридкин печели Оскар за най-добър режисьор за „Френска връзка“ през 1972 г., като две години по-късно отново е номиниран за същия трофей за окултния хорър „Екзорсистът“, хитът, който се противопоставя на жанра, който събра десет номинации и две статуетки.

Първата режисьорска заслуга на Фридкин идва през 1965 г. с телевизионния филм „The Bold Men“, но именно „The Boys in the Band“ от 1970 г. – все още смятан за изпреварил времето си по отношение на изследване на гей теми в киното – започна златната ера за режисьорът.

Други забележителни заглавия в творчеството на Фридкин включват „Cruising“ от 1980 г., с участието на Ал Пачино, и „Да живееш и умреш в Ел Ей“ през 1985 г. с Уилем Дефо. Той също така режисира „Bug” от 2006 г. с Ашли Джъд, Майкъл Шанън и Хари Коник младши и „Rules of Engagement” от 2000 г. с Томи Лий Джоунс и Самюъл Л. Джаксън.

Последната работа на Фридкин като режисьор е „The Devil and Father Amort“ от 2017 г. Той също имаше един предстоящ филм, който все още не е пуснат - "The Caine Mutiny Court-Martial", с участието на Кийфър Съдърланд, Джейсън Кларк и Джейк Лейси, според неговата страница в IMdB.

Тази история се развива и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР