УЕФА води преговори със спортната администрация в Ню Йорк, за

...
УЕФА води преговори със спортната администрация в Ню Йорк, за
Коментари Харесай

Готвят финал на Шампионската лига в Ню Йорк

УЕФА води договаряния със спортната администрация в Ню Йорк, с цел да реалокира един от финалите в Шампионската лига точно в „ Голямата ябълка “, заяви вестник AS.

Александър Чеферин има сходен проект още от 2016 година насам, когато бе изпран за президент на Европейската футболна централа. Тогава той изрази мнение, че почитателите няма да имат проблем с сходна концепция, само че няма по какъв начин да не изпитваме големи подозрения, че това ще е по този начин.

Комерсиализацията на футбола от дълго време се счита за един от убийците на най-великата игра. Емоциите стават все по-размити, традициите остават на назад във времето, стадионите осезаемо притихват и върлите фенове на спорта отделят все по-малко внимание на протичащото се на терена за сметка на цифрите и изявите в обществените мрежи.

До преди 20-30 години футболът бе събитие, което вълнуваше хората в продължение на дни, до момента в който през уикенда не пристигна време за огромното дерби. Днес обаче на процедура няма нито един ден, в който да липсват мачове онлайн или по малкия екран.

Най-големите тимове към този момент играят по 60 мача годишно, което се пада приблизително по повече от мач на седмица, като вземем поради даже паузите за националните тимове и времето за възобновяване сред два сезона.

В същото време обществените мрежи бълват милиони часове наличие, с цел да ни вършат съпричастни с всяка една минута от живота на играчи, треньори, управление и всички останали чиновници от водача на рейса, до готвача в кухнята.

Всичко това се прави с една-единствена цел - пари. Затова ще имаме Световно състезание през зимата в Катар, по същата причина се сътвориха Лигата на нациите и Лигата на конференциите, лятната подготовка на клубовете към този момент минава в турне из Азия и Северна Америка и още куп странични платени действия.

Финал на Шампионската лига в Съединени американски щати ще бъде просто следващата стъпка към убийството на футбола. И по този начин рано или късно повече хора ще го назовават „ сокър “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР