Учените откриха някои необясними, мистериозни дупки в морското дъно на

...
Учените откриха някои необясними, мистериозни дупки в морското дъно на
Коментари Харесай

Мистериозно откритие на дъното на Атлантическия океан изуми изследователи

Учените откриха някои необясними, мистериозни дупки в морското дъно на 2,7 благи под повърхността на Атлантическия океан – и помолиха консуматори във Фейсбук, да им оказват помощ да намерят пояснение за появяването на дупките, които са ситуирани в права линия.

Учените са част от екипа на NOA, който изследва и картографира океаните благодарение на отдалечено ръководени транспортни средства, с цел да разбере по-добре регионите към Средноатлантическия било, Азорското плато и зоната на Чарли-Гибс, написа novini.bg.

„ Каква е вашата догадка “, попитаха потребителите по отношение на дупките, открити покрай Средноатлантическия било.



Десетки консуматори на Фейсбук разясниха и предложиха набор от разнообразни теории, от някой (извънземна раса), който взема проби от дъното, до сладководни извори, до ракообразни, корали, сриване на седименти и пещерни отвори до извънземни. Според някои дупките са се появили преди Големия потоп, наводнил земята преди хиляди години, други допускат, че това е доказателство за съществуването на подводното царство Атлантис.

Средноатлантическият било се простира от север на юг през Атлантическия океан на 10 000 благи, което го прави най-дългата планинска верига в света и една от най-впечатляващите геоложки характерности на Земята.

Тъй като по-голямата част от него е във вода, значително е неразучен. Това е и място на чести трусове и дом на очарователни хидротермални отвори, които могат да се образуват там, където магмата отделя топлота, до момента в който се издига към морското дъно.

Преди часове NOAA заяви, че от океанското дъно към този момент са взети проби и се чака тяхното проучване.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР