Мексико Сити, Мексико – Разхождайки се из историческия квартал Сокало

...
Мексико Сити, Мексико – Разхождайки се из историческия квартал Сокало
Коментари Харесай

Мексико Сити потъва, водата му свършва: Как може да бъде спасено?

Мексико Сити, Мексико – Разхождайки се из историческия квартал Сокало в Мексико Сити, Дарио Солано-Рохас показва признаци на подземна злополука, която е в ход.

Пътищата са неравни на централния площад на града, улиците и пътеките са наклонени и се извиват. Много основи на постройките са потънали фрапантно, до момента в който други имат забележим надолнище, което води до пукнатини в околната настилка. Две от най-емблематичните структури на града – Palacio de Bellas Artes и Metropolitan Cathedral (построена от камъните на храма на ацтеките, който в миналото е бил там) – наподобява изчезват в земята.

Вътре в катедралата Солано-Рохас, професор по геоложко инженерство в Националния самостоятелен университет на Мексико, показва кутия със стъклена обвивка, обвързвана с тавана с опъната жица. В центъра на кораба виси мощно усложнена точка, която обрисува линия, показваща по какъв начин катедралата се е изместила неравномерно през вековете, като най-засегнатата секция пада с към 2,5 метра (8,2 фута).
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР